Interviu M.S.(Costica Damigeana) - 12 Noiembrie 2006

-Salutare! M.S. este o trupa cu o vechime de aproape 10 ani (n.n. - trupa a sustinut primul concert cu ocazia lansarii primului album, eveniment unic in analele rockului romanesc) asa ca te-as ruga pentru inceput sa faci o scurta prezentare pentru cititorii mai "tineri". Cum a inceput totul?

-La inceput s-a chemat Harap Alb, un proiect mai vechi de-al lui Doru din anii '80. La Venirea lui in tara prin '98 a reactivat acest proiect in alta formula decit cea actuala. Din vechea formula fac parte doar Doru Istudor si Cristi Luca.

-Anul acesta ati lansat "A Breath Of Fresh Air". Tilul albumului are o seminificatie anume? Cum ai descrie acest material?

-"A Breath Of Fresh Air" este altceva vis-a-vis de "Rugina Nu Moare". Acest album este de alta factura, de fapt ce ne place noua cel mai mult sa facem. Piesele de pe Rugina erau deja conturate in proportie de 80% cind sa definitivat formula actuala.

-Noul album are un sound mai agresiv fata de precedentul. Este aceasta noua directie muzicala pe care va merge M.S.?

-Urmatorul album va fi mai agresiv si bineinteles mai bun decit "A Breath Of Fresh Air". Oricum fiecare album M.S. va aduce ceva nou.-Stiu ca fiecare din membrii M.S. au o cariera muzicala destul de indelungata. De ce crezi ca si in ziua de azi la capitolul concerte live, atmosfera sau prezenta scenica, va descurcati la fel de bine ca orice trupa tinara dornica sa incinte si sa se faca auzita? Care e acel element ce va determina sa continuati? Este mai presus de pasiune?

-Sa continuam? Noi mergem pina la capat. Cam asa sta treaba. Nu trebuie sa te lasi, trebuie sa dai tot ce ai mai bun chiar daca metalul nu mai e la mare pret ca pe vremuri. Still burning.

-V-ati gindit vreodata la posibilitatea ca din muzica sa scoateti bani? Crezi ca e posibil sa traiesti din muzica rock, cel putin la noi in tara?-Da, este posibil, daca cinti o balada mai slagaroasa sau ceva foarte comercial, dar fara distors, adica nu mai e rock. Cam asta vor producatorii din Romania.

-Cind vom vedea pe piata albumul M.S. cu numarul 3? Aveti ceva in plan? V-ati gindit sa apelati din nou la diverse colaborari?

-La anu' il asteptam pe Doru si o sa incepem sa lucram la urmatorul album, cit despre colaborari poate o sa incercam ceva nou.

-Ai putea sa ne spui citeva cuvinte despre membrii M.S.?

-Membrii M.S. au activitate destul de veche. Fiecare are in spate ani grei de muzica in diverse trupe. Daca ar fi sa discutam asta ne-ar lua cam mult: Harap Alb, Strop, Quartz, Voltaj (n.n. Doru M.S. a fost leader in anii '86-'92), Vali Sterian si Comp. De Sunet, Florian din Transilvania, Krypton, Transilvania, Tectonic, Interval, etc. Sint unele nume care faceau legea in anii '80-'90.

-De ce ati ales ca "A Breath Of Fresh Air" sa fie un album in engleza si de ce bonul track-ul este in romana?

-Acest album a fost conceput in engleza pentru ca asta a fost optiunea aleasa de Doru care este si producatorul celor doua albume. Piesa "30 de Arginti" este de fapt continuarea piesei "Erou, Erou" de pe albumul "Pericol de Moarte" al formatiei Voltaj.

-Crezi ca M.S. este o trupa ce se axeaza strict pe publicul romanesc sau ar putea sa cinte cu usurinta si in afara tarii?

-Cred ca M.S. este o trupa de metal care se adreseaza in primul rind publicului roman dar care poate sa cinte si afara oricind.

-Unde v-ar placea sa cintati? Unde v-a placut sa cintati?-Mi-ar placea o Polivalenta ca pe vremuri, adica full, nu ca acum. Cel mai mult mi-a placut in '99 la eclipsa in Costinesti.

-Este M.S. un vis implinit?

-Aproape. Inca mai lucram la treaba asta.

-Cam asta a fost. Ati vrea sa adresati citeva cuvinte in incheiere?

-Va asteptam la concert!

-Merci pentru interviu si bafta in continuare!

A consemnat Emil "Morrison"

Interviu si recenzie concert M.S. - Noiembrie 2006, Metalhead

Urmăriți-ne: