and va apare CD-ul?

Spre sfarsitul anului.

Crezi ca ar mai fi ceva de adaugat la final?

Va asteptam la concerte. Pentru tot felul de date, poze, mp3 etc, prietenii nostri pot accesa siteul trupei la www.msmetal.net. Tot acolo pot lasa pareri, sugestii. Numai bine.Interviu consemnat de "Lemmy" Dan S.

In timpul inregistrarilor pentru A breathe of fresh air

Veti avea videoclip?

Tot nu sunt hotarat sa fac asta. De ce sa arunc vreo 2000 - 3000 euro pe un clip care s-ar difuza de 2 - 3 ori la Lenti Chiriac si apoi de Inca vreo 7 ori pe la alte posturi si emisiuni care basca nu platesc banii aia amarati pentru drepturi de autor si conexe? Asta s-ar Intampla cu un videoclip de genul nostru, e o bataie de joc sinistra In Romnia. Ce pot sa-ti spun este ca dupa cel de-al treilea album vom face un DVD live cu mult material, sunet si filmari profesionale.

Ai aceeasi colaboratori si invitati la noul album?

Da, prietenii nostri Cristi Marinescu si George Patranoiu vor trage niste chitari. De fapt ei participa si la concerte Insa numai In Bucuresti. Alaturi de Marinescu cantam piese Malmsteen, iar cu Patranoiu, bineInteles, Pantera.

Ce a urmat dupa anul 2000 si care este stadiul actual al formatiei?

In toamna anului 2000 am Inregistrat la studioul lui Ordean albumul Rugina nu moare. Desi materialul si coperta erau platite si gata, nici o casa de discuri nu a vrut sa editeze albumul dar am fost refuzati cu zambete si complimente. Eu a trebuit sa plec In Canada dar In 2002 tot cu fonduri proprii si cu suportul legal oferit de casa HMM Ventures SRL, condusa de Adi Ilie, am lansat albumul. Aici avem un record oarecum bizat. Suntem singura trupa rock din Romania care a lansat un album fara sa sustina concerte In prealabil. La sfarsitul anului 2000 am schimbat numele In M.S., am refacut 75% din repertoriu iar la lansarea albumului am sustinut primul concert. In ciuda acestui fapt si a lipsei efective de promovare am avut surpriza placuta sa vindem cat Trooper, ei lansand primul lor disc odata cu noi. La ora actuala suntem In lucru In studioul Luxor Sound al lui Mihai Breazu (ex Neurotica).

Care este numele noului album? Poti sa-mi dai niste piese sau e secret?

Nu mai este secret. Ha ha ha... Iti dau In premiera lista pieselor care nu e deocamdata nici la noi pe site: Dreams of fear, Dictator, Endless road, Air raid, Intrusion, Vote human ape, All about George, Behind the stone, 3 minutes for Villa, Lick my gun si bonus track In limba romana 30 de arginti. Numele albumului "A Breath Of Fresh Air".

De ce bonus trackul este In limba romana?

Aceasta piesa este o idee mai veche. Este diferita ca stil de restul albumului fiind de influenta Maiden, Wasp si In plus am considerat ca textul si ideea au rezonanta mai interesanta fata de cum a fost gandita initial. Dupa cum sugereaza numele este vorba de minciuna si tradare Insa In stil contemporan romanesc.

Care sunt temele pe care le abordati?

Textele sunt legate In generala de viata si probleme sociale. Sunt si unele accente legate de razboi "singura constanta a omenirii", cum spunea un filozof. Dar si unele momente hazlii cum ar fi "3 minutes for Villa", evident Pancho Villa si All about Geogre. Care George... o sa vezi... ha ha ha.

Ce surse de inspiratie ati avut? Crezi ca fanii vor fi Incantati de noua productie?

Muzica este gen Priest (anii '90), Fight, Pantera si din acest punct de vedere nu mai are legatura cu Rugina nu moare. Fanii vor fi categoric Incantati fiindca este un pas In fata asa cum am promis si asa cum se va Intampla si cu albumele din viitor. De fapt, cu acest interviu am stricat putin surpriza, nu....?

Aveti un public tinta si de ce acum un album In engleza? Are legatura cu faptul ca locuiesti In Canada?

Public pasionat de muzica cunosc Intre 15 si peste 50 de ani, deci nu as spune ca avem un public tinta. Iubitorii de heavy metal nu reprezinta neaparat o categorie specifica dar In Romania este o diferenta vizibila a mediei de varsta Intre cei care cumpara si cei care vin si la concertele genului. De ce In engleza? Prima data m-a sfatuit astfel un mare chitarist si compozitor roman, stabilit la Munchen spunand despre Rugina ca "e pacat ca nu e In engleza ca sa Inteleaga mai multa lume". Ulterior mi-au spus si altii acest lucru, chiar si un fost impresar de la Faith no More. Am decis sa facem albumul In engleza desi In afara faptului ca In general nu se difuzeaza heavy metal mai sunt si alte impedimente cum ar fi faptul ca sunt realizatori de emisiuni care dau doar meterial In limba romana. Nu este nici o legatura directa cu faptul ca locuiesc si In Canada.

M.S. - O gura de aer proaspat

Un nou album heavy metal de la veteranii metalului romanesc

Pentru Inceput spune-mi cateva cuvinte despre trupa?

Trupa a luat fiinta In 1998 sub numele de Harap Alb. In anul 2000 am ajuns la actuala formula: Sandu Costica - voce (ex Interval, Transilvania, Krypton, Voltaj), Cristi Luca - chitara (ex Vali Sterian, Metrock, Voltaj), Dan HImpa - chitara (ex Interval, Transilvania) si George Costinescu (ex Quartz, Tectonic). Eu am trecut prin Harap Alb la Inceput prin '81 - '82 apoi prin trupa lui Mircea Florian, Vali Sterian si Compania de Sunet si leader la Voltaj In '86 - '92, In perioada heavy metal a grupului.

Urmăriți-ne: