R: - In discutia voastra.

L: - Este un cuvint inventat de mine acum vreo 2 ani care vad ca prinde si care se refera la o persoana sau un grup care cinta live dar in afara de ei se aud in plus si alte voci, instrumente, efecte de pe banda de undeva. Adica nu ar fi nici playback dar nici live pe bune.

R: - Cum l-ati cooptat pe noul vostru coleg Dan "Profesoru"?

L: - Profesoru cinta cu Costica la Transilvania asa ca pe undeva sudura cu noi a fost fireasca. E chitarist periculos. E greu sa fii la un nivel ridicat azi mai ales ca acum toata lumea cinta rock: si chinejii si japonejii si pigmeii!

R: - Veti mai colabora cu Patranoiu si Marinescu?

L: - E surpriza. Marinescu s-a intors la el in naftalina si se ocupa de studiat si de machetele lui de trenuri, are citeva sute! Il scoatem noi de-acolo ca sa il aratam la lume cind o fi cazu'.

R: - Ai un mesaj pt. ascultatorii rock?

L: - Sunt la a doua tinerete, sunt cu venele scoase. Traiasca heavy metal! Ascultati toata viata rock pentru ca va tine vioi si va da o tinerete interioara chiar daca ambalajul se ramoleste!

R: - Ai vrea sa transmiti ceva fetelor, femeilor, cu ocazia zilelor de 1 si 8 Matie?

L: - Da, cum sa nu! Sa vina la concerte si sa ma caute! Am o inima mare de artist si le iubesc pe toate!

R: - E frumos. Cum il cheama?

L: - Hrusciov!

R: - Pe cind un videoclip?

L: - Noi am vrut sa facem cel putin un videoclip serios acum citeva luni dar nu aveam toti banii necesari. Am facut rost de bani dar M.S. a spus ca s-a acrit de ipocriti si boi si ca el nu mai are chef de filmari fiindca acum orice prost isi poate face videoclip asa ca cine vrea sa ne vada sa vina la concerte!

R: - E o idee!

L: - Asa am zis si eu!

R: - Am auzit mai devreme un termen, semilive, ce inseamna?

L: - Ha, ha, ha... Unde ai auzit asta?

Interviu cu Cristi Luca (martie 2003)

Consemnat de Catalin Gogota (Radio Orion Fetesti) si Oana P. (B1 TV)

Reporter: Avem onoarea de a-l avea alaturi pe unul din membrii trupei "M.S.".Sunteti singura trupa de veterani rock care nu sa predat comercialului. De cite ori am prezentat "M.S." in emisiuni multora nu le-a venit sa creada "Cum, ei sunt aceia?". Eu zic sa incepem cu citeva cuvinte despre tine si formatie.

Luca: Eu m-am apucat de chitara pe la 17 ani, aveam una rece. Preluam Beatles, Whitesnake, AC-DC, tot felul de chestii d-astea, le dadeam "filingu" personal si le cintam la prieteni pe la petreceri, mai ales la gagici. Stii cum e: "De la lume adunate si-napoi la lume date". Aveam succes ca la balamuc. Asta pina intr-o zi cind am venit noaptea tirziu acasa si mi-a spart tata chitara-n cap ca nu ma tineam de scoala! M-am calmat o vreme da' nu prea mult fiidca deja luasem microbu'! Mai tirziu m-am apucat de rock si am cintat cu Hoisan la Strop apoi cu Vali Sterian, Metrock, Voltaj cu M.S. si Costica si iar cu Voltaj la reinfiintare in '95. In '98 M.S. a refacut Harap Alb si pe urma i-am schimbat numele in "M.S." fiindca nu mai voiam sa fim legati de unele aspecte vechi.

R: - Ce inseamna "M.S." si cum ati ajuns la albumul "Rugina nu moare"?

L: - M.S. probabil ca inseamna Meseriasii dar mai inseamna si Majestatea Sa si multe alte chestii... ha, ha, ha... mai intrebati si voi... ha, ha, ha.... Treaba cu scosul de disc a fost din start pusa. M.S. e cam strateg si fiind si album de debut a conceput repede niste reguli ca Ceausescu. 1) Materialul sa fie absolut original adica sa nu fie piese preluate, traduse sau idei furate si sa fie cintat in romaneste fiind facut in primul rind pt. romani. 2) Piesele sa fie putin diverse ca stil pt. ca tot discul sa fie interesant si sa capteze cit mai multi amatori de subgenuri rock. 3) Piesele sa aibe caracter de hit ca sa zic asa si sa sune altfel decit la orice trupa din tara. Eu zic ca am cam reusit.

R: - De ce ti se spune Argintaru?

L: - Pai, zi o vorba sa te coste, a doua mea meserie e cea de bijutier. Sunt cel mai bun bijutier dintre chitaristi si cel mai bun chitarist dintre bijutieri, ce, nu stiati?

R: - Voi aveti o experienta in muzica de 15-20 de ani. Momentan efortul depus s-a concretizat in editarea primului album. Ce intentionati pe viitor?

L: - La toamna vom incepe o serie de concerte si lucrul la al doilea album. In prezent eu cu George colaboram la 2 proiecte ale lui Hary Coradini si Mircea Bodolan iar eu il mai ajut si pe Cristi Paturca cu chitara. Recent Costica l-a ajutat pe Adi Manolovici la noul disc, M.S. lucreaza la piese noi. Eu mi-am luat acum si ciinele asta agresiv care terorizeaza cartierul.

Urmăriți-ne: