S-au sculat dracii de la MeSe

De Mircea Toma

B24Fun, 23 - 29 septembrie 2005

Weekend-ul trecut s-a inregistrat o productie record in industria de siderurgie muzicala: M.S.

Daca ar sti bucurestenii ce coace in subteranele capitalei, nu s-ar mai mira de ce le crapa asfaltul sub picioare. Vineri noaptea, in cazanul cu smoala din clubul Viking, fierbeau, de exemplu, cinci draci. Desi se aratau dansii foarte suparati, cu pieile lor amenintator-tatuate si pleata uda lipita a razboi pe frunte, tare le mai placea temperatura la care conventiile incep sa se evapore. 

Stimati parinti, in timp ce dumneavoastra urmareati linistiti programe educative la tv, grupul M.S. a bagat metal topit in copiii vostri. Liderul - Doru Istudor (tobe) - s-a intors special din Canada ca sa puna pe senile aceasta masina infernala. Ca si Sandu Costica (voce), Cristi Luca (chitara), Istudor a adunat in coaie ani buni de rock la Voltaj. Si, posibil, M.S. s-a nascut ca o replica taioasa la despartirea de acum 10 ani, cand Voltaj a parasit Harap Rockul pentru Comert Frumos. Avem, deci, de-a face cu o echipa foarte hotarata sa sparga falca istoriei.

Au luat o identitate de la zero si toarna in ea experienta de lupi batrani ai metalului. Au ajuns la al doilea CD si au un public proaspat. Care se lasa perforat cu placere de acutele celei mai tari soprane a rockului autohton, superenergeticul Sandu Costica. O soprana care nu se opreste sa respire decat atat cat sa-l lase pe George Costinescu sa-si deschida, pe deasupra basului, cavernele vocale. George a fost atat de exemplar lugubru, incat i s-a dat voie sa zburde intr-o tumba punk, in care l-am simtit si suparat si vesel pe viata. 

Asa cum am plecat si eu, vesel pe muzica si suparat pe cele 2 - 3 accente nazionaliste din text. 

Articolul original este aici.

Urmăriți-ne: