Top Muzical - Provocare: al doilea disc M.S. link ]

De Alex Revenco

Jurnalul National, martie 2006

In peisajul rockului autohton deviat spre comercial avem nevoie de discuri facute "altfel", fara compromisuri. Doru Istudor & Co. tocmai lanseaza un asemenea produs diseara, la Preoteasa. 

"A Breath Of Fresh Air" este al doilea disc MS, tot heavy-metal, foarte bine tras in studioul Luxor Sound al "neuroticului" Mihai Breazu. Are 11 piese, Istudor a compus cinci, iar Costica Sandu, George Costinescu si George Patranoiu, cate doua. Primele zece sunt in engleza, iar ultima in romaneste: "30 de arginti". In aceasta seara, la Casa de cultura a studentilor, de la ora 20:00, MS isi prezinta noul album. In partea a doua a show-ului va canta trupa 9.7 Richter, iar la sfarsit se va lasa cu jam session. Alaturi de grup vor urca pe scena invitatii permanenti Cristi Marinescu & George Patranoiu, precum si Vali "Prunus" Ionescu (la Voltaj si acum si in perioada rock a formatiei), Cristi "Zapada" Ionita (Metrock). Se vor canta piese din repertoriul Judas Priest, Whitesnake (cu Zapada), Yngwie Malmsteen (cu Marinescu), Pantera (cu Patranoiu) etc., dar si vechi piese Voltaj - "Nori de hartie", "Lumina" - (cu Prunus). Cu ocazia concertului de lansare, discul "A Breath Of Fresh Air" va fi disponibil la un pret promotional, 15 RON. 

RUGINA NU MOARE. Este primul album MS inregistrat in 2002 si masterizat la Londra, in Caligula Studios (Gabi Nacu). Formula de grup de atunci este identica insa cu cea de acum, adica: Costica "Damigeana" Sandu - solist vocal (ex-Interval, Voltaj, Transilvania, Harap Alb, Act, Quartz), Doru "MS" Istudor - tobe (ex-Harap Alb, Jad, Florian din Transilvania, Compania de sunet a lui Vali Sterian, Voltaj), Cristi "Argintaru" Luca - chitara (ex-Harap Alb, Strop, Compania de sunet, Metrock, Voltaj), Dan "Profesoru'" Himpa - chitara (ex-Transilvania). Vandut foarte bine pe internet, discul a facut furori la acea vreme, iar marii nostri muzicieni au vorbit despre el la superlativ: "Disc foarte bine produs, chitaristii buni, vocalistul impresionant" - Dan Andrei Aldea, "Album vijelios, deosebit de compact, rock de buna calitate" - Mircea Florian, "Albumul e de o importanta pentru fenomenul rock neegalata decat de oportunitatea cu care vine, tinand cont de peisajul muzical actual, dezolant si, etnologic, tot mai inchis la culoare. O adevarata debarcare aeropurtata pe plajele maneliste... un disc la care tin" - Mircea Vintila. 

HEAVY METAL ADEVARAT 

"Fata de "Rugina.." este un pas in fata, mai evoluat, mai elaborat si mai dur. Albumul este conceput unitar si are o calitate a inregistrarii deosebita, comparabila cu materiale similare lucrate afara. In compunerea muzicii acestui disc, influentele majore sunt Judas Priest, Fight si Pantera. Din acest motiv, dar si din cauza faptului ca in Romania acest gen nu se difuzeaza la posturile de radio, iubitorii genului nu le vor auzi prea des, pe calea undelor. Pe site-ul www.msmetal.net sunt postate trei dintre piesele noului album, sub forma de mp3, in versiune finala, ne masterizata" - Doru Istudor, lider MS.

Urmăriți-ne: