Nou | Trupa | Albume | Shop | Biografie | Imagini | Video | Articole | Arhiva mp3 | Interact | Link | Contact
 
   
   
 

Interviu si recenzie concert M.S. - Noiembrie 2006, Metalhead 

Interviu M.S.(Costica Damigeana) - 12 Noiembrie 2006

-Salutare! M.S. este o trupa cu o vechime de aproape 10 ani (n.n. - trupa a sustinut primul concert cu ocazia lansarii primului album, eveniment unic in analele rockului romanesc) asa ca te-as ruga pentru inceput sa faci o scurta prezentare pentru cititorii mai "tineri". Cum a inceput totul?
-La inceput s-a chemat Harap Alb, un proiect mai vechi de-al lui Doru din anii '80. La Venirea lui in tara prin '98 a reactivat acest proiect in alta formula decit cea actuala. Din vechea formula fac parte doar Doru Istudor si Cristi Luca.
-Anul acesta ati lansat "A Breath Of Fresh Air". Tilul albumului are o seminificatie anume? Cum ai descrie acest material?
-"A Breath Of Fresh Air" este altceva vis-a-vis de "Rugina Nu Moare". Acest album este de alta factura, de fapt ce ne place noua cel mai mult sa facem. Piesele de pe Rugina erau deja conturate in proportie de 80% cind sa definitivat formula actuala.
-Noul album are un sound mai agresiv fata de precedentul. Este aceasta noua directie muzicala pe care va merge M.S.?
-Urmatorul album va fi mai agresiv si bineinteles mai bun decit "A Breath Of Fresh Air". Oricum fiecare album M.S. va aduce ceva nou.
-Stiu ca fiecare din membrii M.S. au o cariera muzicala destul de indelungata. De ce crezi ca si in ziua de azi la capitolul concerte live, atmosfera sau prezenta scenica, va descurcati la fel de bine ca orice trupa tinara dornica sa incinte si sa se faca auzita? Care e acel element ce va determina sa continuati? Este mai presus de pasiune?
-Sa continuam? Noi mergem pina la capat. Cam asa sta treaba. Nu trebuie sa te lasi, trebuie sa dai tot ce ai mai bun chiar daca metalul nu mai e la mare pret ca pe vremuri. Still burning.
-V-ati gindit vreodata la posibilitatea ca din muzica sa scoateti bani? Crezi ca e posibil sa traiesti din muzica rock, cel putin la noi in tara?
-Da, este posibil, daca cinti o balada mai slagaroasa sau ceva foarte comercial, dar fara distors, adica nu mai e rock. Cam asta vor producatorii din Romania. -Cind vom vedea pe piata albumul M.S. cu numarul 3? Aveti ceva in plan? V-ati gindit sa apelati din nou la diverse colaborari?
-La anu' il asteptam pe Doru si o sa incepem sa lucram la urmatorul album, cit despre colaborari poate o sa incercam ceva nou.
-Ai putea sa ne spui citeva cuvinte despre membrii M.S.?
-Membrii M.S. au activitate destul de veche. Fiecare are in spate ani grei de muzica in diverse trupe. Daca ar fi sa discutam asta ne-ar lua cam mult: Harap Alb, Strop, Quartz, Voltaj (n.n. Doru M.S. a fost leader in anii '86-'92), Vali Sterian si Comp. De Sunet, Florian din Transilvania, Krypton, Transilvania, Tectonic, Interval, etc. Sint unele nume care faceau legea in anii '80-'90.
-De ce ati ales ca "A Breath Of Fresh Air" sa fie un album in engleza si de ce bonul track-ul este in romana?
-Acest album a fost conceput in engleza pentru ca asta a fost optiunea aleasa de Doru care este si producatorul celor doua albume. Piesa "30 de Arginti" este de fapt continuarea piesei "Erou, Erou" de pe albumul "Pericol de Moarte" al formatiei Voltaj.
-Crezi ca M.S. este o trupa ce se axeaza strict pe publicul romanesc sau ar putea sa cinte cu usurinta si in afara tarii?
-Cred ca M.S. este o trupa de metal care se adreseaza in primul rind publicului roman dar care poate sa cinte si afara oricind.
-Unde v-ar placea sa cintati? Unde v-a placut sa cintati?
-Mi-ar placea o Polivalenta ca pe vremuri, adica full, nu ca acum. Cel mai mult mi-a placut in '99 la eclipsa in Costinesti.
-Este M.S. un vis implinit?
-Aproape. Inca mai lucram la treaba asta.
-Cam asta a fost. Ati vrea sa adresati citeva cuvinte in incheiere?
-Va asteptam la concert!
-Merci pentru interviu si bafta in continuare!

A consemnat Emil "Morrison"

 

Recenzie concert Club Utopia, 20 Noiembrie, Metalhead,( Morrison)

M.S., Legacy si Snapjaw la Utopia

Joia trecuta, mai exact pe 16 Noiembrie, in Utopia, concert heavy metal de zile mari cu o prezenta a publicului mai mult decit generoasa. Deja consacratii metalisti de la M.S. cu un nou tobar au urcat pe scena alaturi de Legacy, o trupa care dupa multa munca si-au creat un nume solid pe scena underground bucuresteana. Invitati au fost tinerii thrasheri de la Snapjaw. Seara a fost deschisa de cei din urma, cu o prestatie scenica energetica de 30 minute. Nu prea au impresionat publicul, poate din cauza ca era al doilea lor concert live, dar au cintat cu suflet si au dat tot ce au putut din ei. Piese puternice ce ma duc cu gindul la Kreator-ul sau Metallica de pe vremuri. Vocalul are adevarate aptitudini de frontman si dupa inca vreo doua concerte sint sigur ca Snapjaw vor ajunge departe. Pe scena au urcat apoi Legacy. Se pare ca mare parte a publicului venise special pentru ei, ultimul concert al trupei avind loc apropape un an in raposatul Viking, tot sub egida Metalhead.ro. Fanii dornici si flaminzi de heavy metalul bucurestenilor au reactionat pe masura, atmosfera aprinzindu-se brusc. Au cintat si un cover Manowar foarte reusit unde mai toata lumea din sala cinta acompaniata de trupa. De fapt mai tot concertul publicul a cintat cu trupa lor favorita care sa simtit exceptional pe scena.

Ei bine dragi prieteni, dupa o mica pauza M.S. pur si simplu au rupt atmosfera in doua. Cu un show incendiar alaturi de George Patranoiu (la doar citeva piese) au reusit sa ridice pe absolut toata lumea de pe scaune si sa o adune in fata scenei la pletoseala maxima. Cred ca au cintat vreo 3 ore toate piesele lor cunoscute mai vechi si mai noi, ba chiar si un cover Iris care le-a iesit de minune. (n.n.- de fapt e vorba de piesa Voltaj - Nori de hirtie) Pe Cowboys From Hell de la Pantera, Patranoiu a rupt rindurile publicului instalindu-se o mosheala de zile mari. Piesa a devenit deja o raritate in concertele M.S. si mai toti fanii intreaba inainte de concert: Cinta Pantera frate? Speram sa-i revedem live cit mai curind, atit pe M.S. cit si pe Legacy si Snapjaw. O seara reusita cu o rockoteca minunata dupa, care s-a intins pina in jur de 4 dimineata.

Inapoi

 

 
   
 
Nou | Trupa | Albume | Shop | Biografie | Imagini | Video | Articole | Arhiva mp3 | Interact | Link | Contact